activiteitenGeen categorie

Zingende dagvoorzitter voor 150 vrouwen tijdens CNV Event

Zaterdag 7 maart was het zover: ik opende het CNV vrouwenevent ‘Lekker in je werkvel’ met het lied ‘Beautiful people’. Net voor ik het podium opstapte fluisterde Pippi Langkous nog even in mijn oor: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’.

Wat was het geweldig om te doen: een warm welkom geven op mijn unieke manier. Ik heb genoten van de 150 vrouwen die in stilte en soms met ontroering luisterden naar de tekst van het prachtige lied.

Zingende dagvoorzitter zijn. Dat had ik een paar jaar geleden al eens door mijn hoofd laten gaan toen mijn vriendin Monique zei dat ze zo had genoten van iemand die zingend een congres had geopend. Ze zei erbij ‘dat zou jij ook moeten doen Inge’. Monique zat in de zaal en zei dat ze erg ontroerd was door mijn optreden. Een prachtige start van een geweldig event dat het CNV had georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. De rest van de dag heb ik als voorzitter het programma aangekondigd, mensen geïnterviewd en  de workshop “Leef maximaal” verzorgd.

Waarom zingende dagvoorzitter?

Elke bijeenkomst heeft een goede start nodig, en door zingend te starten heeft iedereen een warm welkom. Zingend starten is verrassend en zorgt ervoor dat mensen naar hun gevoel gaan in plaats van naar hun hoofd. Het zorgt voor een sfeer van openheid en verbondenheid en dat werkt door in de rest van het event.

Voor mijzelf komen er verschillende kwaliteiten bij elkaar: zingen, presenteren voor grote groepen, een goede sfeer creëeren en de kracht van kwetsbaarheid.

Vanaf nu ben ik dus in te huren als zingende dagvoorzitter. Voor als je een event op een ‘eigen wijze’ wilt organiseren. Als je durft 🙂

 

Workshop Leef maximaal

In de workshop “Leef maximaal” heb ik de kracht van een groeimindset toegelicht, samen met een doel stellen en dit visualiseren door een Actionboard te maken. Op de foto’s hieronder zie je de deelnemers bezig met knippen, plakken en toelichten van hun board. Het was een korte, krachtige en vooral heerlijk rustige workshop waarin deelnemers tijdens het indrukwekkende en drukke event even helemaal met hun eigen doelen aan de slag gingen en met een inspirerend doel en board de zaal verlieten.

workshop 2
workshop 3
workshop 1