Geen categoriemuziek

Wat wij kunnen leren van Freddie Mercury

Heb je de film ‘Bohemian Rhapsody’ gezien over Queen en dan met name over Freddy Mercury? Ik en mijn gezin al twee keer en hij heeft hier heel wat los gemaakt . Sindsdien maken we veel meer muziek én hebben we onze verlegenheid overwonnen en zijn het podium opgestapt en hebben opgetreden voor zo’n 300 man. Een geweldige ontwikkeling die ik grotendeels toeschrijf aan de inspiratie van Freddie.

Vroeger vond ik Freddy niet interessant. Eerder een overdreven egootje dan een leuke zanger. Na de film denk ik er heel anders over. Zijn talent heeft hij volop laten zien en gedeeld. Zijn mindset leek te zijn ‘hallo, hier ben ik… leuk om mijn talent met jullie te delen, doe je mee?’. Plus dat hij alles wat we nu weten over powerposes toen al volop deed. Zijn leven was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Maar niets weerhield hem ervan zijn zangtalent te delen. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 staat bekend als het beste optreden ooit.

Wat wij kunnen leren van Freddy? Koester je talent, deel je talent. Koester een helpende mindset en geniet.

Zo kan het ook gaan met jouw talent. Op het podium of op je werk. Ik heb het al zo vaak gezien in mijn werk: daar waar mensen durven te staan voor zichzelf, hun talent en hun boodschap: ‘that’s where the magic happens’.

Wil je leren hoe? Kom ook naar de inspiratiesessie Master je mindset op 28 november.