Geen categorie

Vier vrouwendag vandaag

Hoera, het is vandaag feest. Het is internationale vrouwendag en dat wil ik met alle vrouwen vieren. Naast vrouwendag vier ik vandaag ook mijn verjaardag. Met mijn familie en vrienden én vanmiddag met een workshop: Heldinnen. Er komt een groep vrouwen die zich krachtiger willen voelen en dit willen uitstralen. We gaan er een hele mooie en feestelijke workshop van maken!

Het is fantastisch om op internationale vrouwendag jarig te zijn, want het sluit geweldig aan bij mijn droom: dat alle vrouwen voelen en laten zien wat ze waard zijn zodat ze met gemak doorgroeien naar projecten en functies die bij ze passen. Mijn achterliggende gedachte hierin is gelijkwaardigheid tussen man en vrouw en diversiteit in organisaties en politiek, op àlle niveaus. Graag leg ik aan je uit waarom en wat je er zelf aan kunt doen.

Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Het World Economic Forum heeft in 2018 een onderzoek gedaan naar gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de onderwerpen onderwijs, gezondheid, economie en politiek. Nederland staat op plek 27. Hieronder de top 10.


Bron: https://www.weforum.org/reports/the-global-gender-gap-report-2018

Vrouw, wees pro-actief

Met een plek op 27 is er dus nog een hoop te doen. Een belangrijke suggestie van mijn kant is dat wij vrouwen onze cirkel van invloed pakken. Dus pro-actief zelf doen wat er te doen valt om gelijkwaardig te worden aan mannen. Niet door ons tegen hen af te zetten. Wel door onze eigen kracht te ervaren én in te zetten. Zodra je voelt dat je onder je niveau werkt, zeggen ‘en nu is het genoeg geweest’. Wanneer je nog niet goed weet wat je dan wel wilt of hoe je daar komt, zoek dan hulp. Bespreek je ambities met je leidinggevende, word lid van een vrouwennetwerk, laat je coachen.
Werken op de plek die bij je past zorgt voor heel energie en geluk. Onderneem actie als jij toe bent aan een volgende stap.

Wil je mijn hulp

Wil je mijn hulp en vraag je je af wat dat oplevert? Sanne en Petra volgden beiden het VIP-programma Kleurrijk Persoonlijk Leiderschap. Al tijdens het programma kregen zij extra projecten binnen hun bedrijf toegewezen. Hun zelfvertrouwen en werkplezier is enorm toegenomen en de werkgever heeft nóg meer profijt van haar werkneemsters. Dat gun ik jou ook!

IngeKleurt coacht graag individuele vrouwen én helpt bedrijven bij het ontwikkelen van hun vrouwelijk talent.