Geen categorieinspiratie

Vakantie, tijd voor ontspanning en reflectie

De vakantie breekt aan. Heb jij er ook zo’n zin in?

Waarschijnlijk heb je vooraf plannen gemaakt en doelen gesteld. Zeker als je rekening moet houden met gezinsleden of andere reisgenoten. Word je blij van kamperen of hotellen? Van Zimbabwe of van Vlieland? Wat is het doel van jouw vakantie: bruin worden of sportief doen? Zonder doel is het lastig een plan te maken. En nog lastiger om alles uit te gaan voeren om tevreden over te zijn.

Het is ook een mooi moment om eens terug te blikken. We zitten op de helft van 2019 en hopelijk heb je doelen gemaakt aan het begin van het jaar. Doelen stellen verhoogt je persoonlijk leiderschap omdat het je helpt te doen wat jij wilt. Iemand zonder doelen ‘doet maar wat’ en iemand met doelen weet waar hij / zij naar toe wil en kan gerichte acties ondernemen om daar te komen. Tussentijds evalueren helpt je om te kijken of je op de goede weg zit en om bij te stellen of te vieren wat je hebt gedaan.

Dus.. ga er eens lekker voor zitten, neem pen en papier en beantwoord de volgende vragen:

  • Wat waren mijn ideeën, plannen, doelen aan het begin van dit jaar.
  • Wat heb ik hiervan gerealiseerd.
  • Als ik af heb geweken van mijn doelen, wat was daar de reden van.

Wil ik de doelen weer oppakken en zo ja, hoe ga ik ervoor zorgen dat ik ze het komende half jaar wél ga realiseren. Of wil ik ze niet oppakken en stel ik mijn doelen bij.

  • Waar ben ik trots op wat ik heb gedaan.
  • Waar ga ik mee stoppen.
  • Waar ga ik mee verder.

Tot slot: had je geen doelen gemaakt in januari? Neem dan in de vakantie eens lekker de tijd om ze te maken voor het komende half jaar. Gaan we in december daarop terugblikken.

Wanneer je wilt, stuur dan je reflectie naar mij. Dan trakteer ik je op een gratis coachsessie waarin ik je verder help in het ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap. contact@ingevanerp.nl

 

PS deze reflectie is ook nuttig als je geen vakantie hebt.