Geen categorieinspiratie

Staat jouw ladder tegen de juiste muur?

In mijn coaching kom ik veel inspirerende vrouwen tegen die op de een of andere manier niet helemaal happy zijn met hun werk. Ze werken heel hard en halen hier weinig voldoening uit en gaan dan nóg harder werken. Of ze hoppen van project naar project of van werkgever naar werkgever. Vaak zijn ze privé best happy en zijn ze blij dat ze werk hebben dat hen geld oplevert om leuke dingen te doen.Maar er knaagt iets.

Succesvolle experts hebben ‘GRIT’. Dit woord komt van onderzoekster Angela Lee Duckworth, die ontdekte dat twee eigenschappen bij alle succesvolle experts terugkomen: de neiging om niet steeds op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen én om niet op te geven bij tegenslag. ‘GRIT’ is het vermogen om op zeer lange termijn uitdagingen vol te houden.

GRIT is een prachtig uitgangspunt om een succesvolle expert te worden en is enorm inspirerend voor veel vrouwen. Want succesvol én expert zijn, dat willen we allemaal wel. Toch…. Of niet? Nou….

Ook deze vrouwen met GRIT kunnen overspannen raken als er niet aan die belangrijke voorwaarde is voldaan: staat de ladder tegen de juiste muur. Een uitspraak van managementgoeroe Stephen Covey, waarmee hij bedoelt: past je werk bij jou als persoon.

Want als je kei hard werkt, klimt op de ladder, succesvol bent in je vak, maar… je doet niet wat bij je past. Dan maakt dat je niet gelukkig. En dan kun je je GRIT beter bij het groenafval zetten en op zoek gaan naar wat anders. Naar dat wat écht bij jou past.

Staat jouw ladder tegen de juiste muur? Check het eens, ik help je graag.