Geen categoriemuziek

IngeDraait I Laat me alleen

Deze keer een echte smartlap van Rita Hovink. de helaas veel te vroeg gestorven zangeres. Ze stond erom bekend dat ze zich bijna verloor in haar liedjes. En ook dat ze in 1977 laatste werd op het Nationaal Songfestival. Er is onlangs een jazz-album van haar opnieuw uitgebracht, als eerbetoon aan de zangeres die ze óók was. Hoe mooi! Hier een artikel uit de Volkskrant “Hovink was een vreselijk goede zangeres”.

Laat me alleen….

Ik heb dit lied zeker tien jaar lang met veel liefde gezongen met onze toenmalige band ‘de Bea’s’. Het is heel gemakkelijk om van een smartlap een ordinaire meezinger te maken en zalen mee te laten zingen. Dat vonden we ook enorm leuk. Maar bij een aantal nummers hadden we de afspraak dat we die puur wilden doen. Dit nummer was er één van. Zelf moest ik ook altijd enorm mijn best doen om wel het verdriet te voelen maar niet te huilen.

Kijk en luister tot het einde, met die prachtige uithaal. Geniet ervan!