Geen categorie

IngeDraait I Aretha Franklin met Like a natural woman

Aretha Franklin, is de absolute Queen of Soul met haar indrukwekkende stem en breed repertoire. Als kind zong zij in de kerk (haar vader was dominee) met haar twee zussen. Op haar 14e verscheen haar eerste liedjes op een album.

Ze heeft 112 nummers opgenomen waarvan er 77 in de top 100 verschenen en maar liefst 17 nummers de top tien hebben gehaald. Denk aan ‘Rock steady’, ‘Spanish Harlem’ en ‘Respect’. Ze won diverse prijzen in de muziek en is één van de best verkochte artiesten. Er was één prijs waar ze als mensenrechtenactiviste het meest trots op was, was ‘The presidential medal of freedom’. Eén van haar laatste beroemde optredens was bij de inauguratie van Barack Obama in 2009.

Het was moeilijk kiezen uit haar repertoire, maar dit nummer vind ik zo mooi omdat het gaat over hoe je je als vrouw kunt voelen als je geliefd wordt: a natural woman.

Een tip die ik je nog wil meegeven is de film die ik afgelopen zondagochtend heb bezocht: “Amazing Grace”. Een film uit 1972 waarin zij optreedt in de kerk samen met een Gospelkoor. Je zou er gelovig van worden, zo prachtig als zij zingt. Leuk detail: achterin zit Mick Jagger te swingen.