tips

Gefeliciteerd met je 88e verjaardag: speech!!!

Hoera! Gefeliciteerd! Je bent vandaag jarig. Je geeft groot feest want je bent 88 geworden. Een paar mensen, die jou écht dierbaar zijn, houden een speech. Denk aan je kinderen, je partner en je beste vriend(in). Wat wil jij dat ze over jou zeggen?

Begin met het einde voor ogen. Deze oefening helpt je om gemakkelijker keuzes te maken in het hier en nu. Keuzes die passen bij het leven dat jij wilt leiden. Je bent nu nog geen 88 dus je hebt nog een hoop jaren te gaan waarin je kunt gaan leven naar wat je dierbaren over jou zeggen. Want zeggen jouw dierbaren in hun speech niet precies wat jij nu graag écht zou willen doen op dit moment? Enne…. leef je daar ook naar?

Zelf heb ik nog 40 jaar te gaan. En ik hoop dat ze zullen zeggen dat ik LEF heb getoond, KLEURRIJK was, dat ik op mensen in VERBINDING bracht, dat ik met ze meedacht hoe ze konden GROEIEN , dat ik kwetsbaar én KRACHTIG was en dat ze veel LOL met mij hebben gemaakt. Ik hoop natuurlijk dat ze nog veel meer mooie dingen zullen zeggen zoals dat ik fantastisch ontroerend kon zingen en dat ik altijd heel erg gezellig en leuk was op elk moment en inspirerend en ..en.. en..  (haha). Maar in de kern vind ik de eerste dingen het belangrijkst.

Keuzes maken. Een hot item voor de vrouwen die ik begeleid. Die veel talenten hebben en álles tegelijk willen doen. Die alle ballen in de lucht willen houden. Die op alle interessante plekken tegelijk willen zijn. En die nooit moe op de bank onder een dekentje willen liggen.
Na de oefening van het 88ste verjaardagsfeest zien ze vaak duidelijker waar ze écht ‘ja’ op willen zeggen. En wat ze willen los laten.

Probeer het eens uit. Visualiseer dat feest en die lieve mensen (ondertussen ook een paar jaar ouder) die een speech voor jou houden. Wat zeggen ze? Noteer het en geniet ervan!

Aanbod: gratis coachsessie waarin ik je leer gemakkelijker keuzes te maken 

Wanneer jij me twee speeches mailt, dan neem ik contact met jou op voor een gratis coachsessie van 30 minuten per skype. Daarin help ik je om jouw kernwaarden eruit te halen en hoe je deze kunt gebruiken in het hier en nu om gemakkelijker keuzes te maken in het hier en nu.