Ervaringen

Meer rust in mijn hoofd, meer zelfvertrouwen en positieve energie om mijn positieve egoïst vaker in te zetten. Dat heeft het VIP Coachprogramma Kleurrijk Persoonlijk leiderschap me opgeleverd.

Na mijn tweede zwangerschap merkte ik dat ik niet mezelf was en me liet leiden door de waan van de dag. Alles kostte me bakken met energie en ik kwam er zelf niet meer uit hoe ik dit kon verbeteren. Ik stond teveel in dienst van anderen en moest mezelf weer terugvinden.

Inge kende ik van een training Persoonlijke Effectiviteit en heb ik benaderd omdat ik er aan toe was om aan mezelf te werken en meer energie te krijgen. Voor mijn gevoel stond ik op een kruispunt en moest ik keuzes maken, maar ik wist niet hoe. Even afstand nemen en stilstaan bij mezelf heeft me geholpen om hierin stappen te zetten.

Inge is een prettige en open gesprekspartner die je met de juiste vragen laat stilstaan bij jezelf om zo tot de kern te komen en je ook echt te helpen. Met praktische tips en opdrachten om verandering in gang te zetten. En die zijn zeker in gang gezet.

Mijn afmaakpower is weer terug en dat merkt ook mijn leidinggevende, die weer opnieuw erg blij is met mijn functioneren.

Martine Koen-Harmeling

Ik was boventallig verklaard en op zoek naar een persoon die mij kon helpen. Ik wilde deze tijd gebruiken om uit te vinden wat een baan is die écht bij me past, waar ik energie van krijg. Ik nam contact op met Inge omdat ik haar een goede trainer vond tijdens de training Persoonlijke effectiviteit. Ditmaal wilde ik 1 op 1 omdat ik mij dan niet meer kan ‘schuilen’ als een ander aan het woord is.

Het VIP coachprogramma heb ik ervaren als confronterend, prettig, herkenbaar, direct. Inge liet me flink ‘aan de bak’ gaan met mezelf maar omdat we de hele dagen hadden, bood ze tegelijk ook rust. Ik kwam met een vol hoofd maar voldaan gevoel thuis na de coachingsdagen in het prachtige pand.

Inge heeft me na laten denken over een volgende stap in mijn carrière waarbij ik voor het eerst over leiding geven na ben gaan denken. Ik kwam erachter dat ik qua werkzaamheden doe waar ik moeiteloos goed in ben maar dat ik ook een stap vooruit kan en wil zetten. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden waar ik die kans krijg. Zonder deze coaching was leiding geven nooit bij me opgekomen, nu geloof ik erin en heb ik veel zin in de volgende stap.

Franka van Eijk

Bij Inge heb ik het VIP coachingsprogramma gevolgd. Een super programma waarbij Inge je 2 hele dagen 1 op 1 coacht. Ik houd van haar aanpak: intensief, productief met ruimte voor humor en emoties. En goede lunches 😉

Inge heeft als enorme kracht dat ze snel kan schakelen en invulling geeft aan jouw behoefte op dat moment. Met een opdracht, gesprek of een wandeling kom je samen tot de kern. #barblij met Inge in mijn netwerk!

Barbara Persons - de Vos

Het VIP-programma Kleurrijk persoonlijk leiderschap heeft me precies gebracht wat ik zocht: een duidelijk beeld van wat ik kan en waar ik naar toe wil én het lef om te springen.

Ik vond het jammer dat ik bij een interne sollicitatie niet werd aangenomen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, heb ik contact met Inge opgenomen. Ik kende haar van een workshop Pitchen met élan die ze een jaar eerder intern had verzorgd.

Het programma met opdrachten die ik per mail kreeg, twee volle dagen coaching en een afrondend gesprek was een compleet pakket en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik was toe aan een volgende stap in mijn carrière en weet nu hoe die eruit moet zien: wat voor organisatie en wat voor type werkzaamheden écht bij mij passen.

Dagelijks merk ik het resultaat van de mooie oefening waarin je me terug liet kijken op mijn leven vanuit mijn ‘oudere ik’. Door de begeleiding, tijd en aandacht werd ik écht aan het nadenken gezet. Mede daardoor is mijn visie op mijn rol als lid van een ouderbestuur op school inhoudelijk veranderd, heb ik dit uitgesproken en zoek ik gericht de uitwisseling met andere besturen op. Ook op mijn werk heb ik duidelijk voor ogen hoe ik invulling wil geven aan mijn huidige functie als clustermanager.

De VIP-coachdagen waarin ik werd gecoacht door jou waren heel plezierig, je geeft heldere terugkoppeling, mooie opdrachten en benoemt wat je bij mij ziet. Ik ga nu eerst op vakantie en daarna heb ik een helder plan om te springen. Je hoort nog van me!

Freya Martin

Ik werk al een paar jaar met plezier in dezelfde functie. In mijn werk schrijf ik veel. Daardoor ben ik vooral ‘achter de schermen’ bezig, een plek waar ik me comfortabel voel. Ondertussen groeide de behoefte om meer van mezelf te laten zien en mezelf meer uit te spreken, met name in groepen. Ik vond het hoog tijd om dit te doorbreken.

Ik vond de VIP-dagen een feestje. Inge laat je op je gemak voelen. Er wordt hard gewerkt maar er is ook ruimte voor een gezellig babbeltje. Inge heeft een dijk aan ervaring als trainer en kent het klappen van de zweep in organisaties. Daardoor komt ze snel tot de kern.
De VIP-dagen waren intensief, omdat we 1-op-1 aan de slag gingen. Dat is het mooie aan het programma: je pakt persoonlijke ontwikkelvragen direct bij de kop.

Inge is een warme persoonlijkheid en down to earth. Ze luistert goed, stelt veel – en niet altijd gemakkelijke – vragen, komt met aansprekende voorbeelden en geeft tools die meteen in het werk toepasbaar zijn. Haar aanpak is doelgericht, inspirerend en persoonlijk.
Zo komt het dat ik in relatief korte tijd echt stappen heb kunnen zetten.

Door de coaching en oefeningen van Inge ben ik mezelf krachtiger gaan voelen. Ik weet voor welke waardes ik sta en durf hierop te vertrouwen. Ik voel me krachtiger. Dit helpt mij om mezelf meer uit te spreken. Ik durf letterlijk en figuurlijk meer zichtbaar te zijn. Precies wat ik zo graag wilde! Ik voel me zelfverzekerder en straal dat uit. Ik kan niet anders dan Inge van harte aanbevelen. Zoals ik zei, de VIP-dagen waren een feestje. En ik gun het anderen dat ze zichzelf dit ook cadeau doen.

Sanne Janse

Bedankt Inge, jouw coaching was het helemaal voor mij. Ik heb nu al van een aantal mensen gehoord dat ik enorm gegroeid ben en ik voel het zelf ook. Het gaat zo ontzettend goed met me: ik ben tevreden met wie ik ben, met waar ik werk en met mijn gezin. Bepaalde mensen en dingen die niet goed voor me waren heb ik los gelaten en dat geeft rust.

Vóór de coaching deed ik een training Persoonlijke effectiviteit bij jou. Die maakte al veel bij me los maar ik had ook nog allerlei vragen. Ik was heel blij toen jij vertelde dat je ook coaching gaf. Je vertelde over je VIP coachprogramma met daarin twee volle dagen begeleiding en dat vond ik meteen een uniek én superidee. Deze volle dagen, gaven naast de opdrachten zoveel meerwaarde vergeleken met de 1,5 uur coachsessies die ik van andere coaches ken.

Wat ik fijn vond aan jouw begeleiding was dat je wel kort terugkeek naar mijn verleden maar verder vooral toekomstgericht en praktisch was. Het voelde alsof je naast mij hebt gelopen en een mooie combinatie bood van een vriendschap en tóch professioneel bleef.

.

Petra van Haasteren

Tijdens de inspiratiesessie van Inge "De 3 geheimen van een succesvolle uitstraling" bekend geworden met haar werk. Ik kan niet alles verklappen, maar Inge verstaat haar vak. Zij weet hoe je jezelf moet presenteren en doet dat zelf dan uiteraard erg goed. Deze sessie, maar ook Inge haar programma's zijn een aanrader!

Debbie Boekhout

In de afgelopen 8 maanden heeft Inge de coachopleiding van ICM verzorgd waar ik deelnemer was.

Ik heb Inge ervaren als een fijne trainer/coach. Op een prettige manier weet ze de stof goed over te dragen door kort de theorie te bespreken maar vooral door deelnemers te laten oefenen met de theorie. Daarnaast zorgt ze voor goede feedback tijdens de training, de opdrachten en intervisie waardoor je verder kan groeien in de rol van coach en als persoon je ook verder ontwikkelt. Een vrouw die haar vak goed verstaat.

De opleidingsdagen heb ik ervaren als doel- en oplossingsgericht, praktisch met voldoende diepgang en ruimte voor eigen inbreng en bovenal met humor.

Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam om door Inge opgeleid te worden in het vak dat coaching is!

Ingrid van Schijndel

Opvallend in haar humor, kracht en kwetsbaarheid.

Zo typeer ik Inge. Zij spiegelt en is direct en treffend. Zij kan zich goed verplaatsen in werksituaties en heeft aan een paar woorden genoeg. Ik was gevraagd een presentatie te houden voor het bestuur van de instelling waar ik werk en dat wilde ik graag heel goed doen. Inhoudelijk maar ook mijzelf goed op de kaart zetten. Ik had de lat hoog voor mezelf gelegd en had hier veel spanning over maar wilde het tóch doen.

Inge heeft mij geleerd hoe ik kan gaan staan voor mezelf en voor mijn boodschap. En me daar nog prettig bij kan voelen ook. Het was een succesvolle presentatie die ik ontspannen en krachtig heb verzorgd. Ik kijk terug op een coachtraject met Inge waar ik veel aan heb gehad.

Een programma bij Inge gun ik iedere vrouw. Discussies in media, waarom niet meer vrouwen in het team aan de top, in het bestuur of aan het roer? Als het aan Inge ligt, komt hier snel beweging in.

 

Enny Trouw

“Ik werd niet altijd goed ingeschat en mistte daardoor kansen. Mensen waren vaak verrast als ik vertelde wat ik allemaal doe in werk en privé. Mijn vraag bij de start van het VIP-traject was dan ook ‘ik wil de hele Marianne laten zien want ik wil graag een passende volgende carrière stap zetten’.

Ik ben zeer tevreden over het programma. Het was intensief én gezellig. Het was bijzonder om terug te gaan naar wie ik ten diepste ben en wat ik op dit moment wil. Inge's coaching maakte mijn carrière vraag op een zachte manier heel helder. Ik heb persoonlijke kledingtips gekregen en het dagdeel winkelen maakte het tastbaar. Ik heb ervaren dat kleding zoveel meer doet dat alleen maar ‘er leuk uitzien’. Vanaf nu laat ik de hele Marianne met plezier zien!”

Marianne Breugem

“Na al die jaren dacht ik: nu is er eindelijk tijd voor mij aangebroken. Tijd om meer zichtbaar te zijn. Ik realiseerde me dat andere kleding daarbij hoort.

Een kleurenadvies had ik al een keer gedaan. Maar Inge biedt zoveel meer. Het was een mooi onderzoek naar wat ik écht belangrijk vind; wat mij uniek maakt en hoe ik dat kan laten zien.

Het resultaat heb ik al ondervonden: tijdens een belangrijke onderhandeling met mijn werkgever heb ik gekregen wat ik wil. En daar heeft dit VIP-traject zeker aan bijgedragen.”

Martine van den Steenhoven