Geen categorie

De taal van kleding: online sessie (éénmalig gratis)

Kleding. Voor de één de hemel voor de ander de hel. Ik hoorde eens van een deelnemer aan mijn VIP Programma Overtuigingskracht trek je aan  dat ze kleding totale onzin vond maar wel voor een fortuin in de kast had hangen. Van een ander hoorde ik dat ze winkelen net een survival vond en daardoor zo min mogelijk kocht. Ook hoor is soms van mensen dat mode hun grootste hobby is en het heel belangrijk vinden om hippe kleding te dragen. Of weer anderen die zeggen ‘ik trek aan wat ik wil want ze nemen me maar zoals ik ben’.

Zelf houd ik helemaal niet van winkelen. Maar wel van er goed uitzien en in mijn werk wil ik dat mensen mij direct goed kunnen inschatten. Daarvoor pas ik een aantal handige ‘regels’ voor goed kleden toe bij mijzelf. We communiceren voor méér dan 80% non-verbaal, kleding is daar een groot onderdeel van. Ik leer jou graag de regels, zodat mensen ook jou direct goed inschatten.

Ik neem mijzelf niet serieus, kijk maar naar mijn kleding

Ik ben zelf erg praktisch en vind ‘kleding moet je toch aan, laat het dan goed zijn‘. En goed is voor mij dat het lekker zit, ik er mooi in uit zie maar vooral dat ik meteen de indruk afgeef die ik wil afgeven. Want kleding communiceert. Op negatieve manier zegt het ‘ik neem mijzelf niet serieus, kijk maar naar mijn onverzorgde kleding’ of ‘ik ben saai, kijk maar naar mijn nietszeggende beige pak’. Op positieve manier zegt het ‘ik ben creatief, kijk maar naar mijn kleurrijke kleding’ of ‘ik ben te vertrouwen, kijk maar naar mijn blauwe nette jas’.

We werken in een online wereld en kleding is belangrijker dan ooit. Je ziet elkaar heel helder op het beeldscherm en kijkt scherper naar elkaar dan ‘live’. Alle kennismakingshandeling en introducties zijn eraf, online ga je meteen naar de inhoud. Wat communiceer jij als je met je vrijetijdskleding achter het scherm zit? Of met onopvallende kleuren en piepklein op het scherm? Er gelden allerlei nieuwe codes voor online communiceren, deze zijn te leren zodat je ook vanuit huis effectief samenwerkt. Eén daarvan: kleding, werk ik uit in deze gratis sessie.

Programma

Tijdens de sessie De taal van kleding leer je:
– Wat jouw kleding uitstraalt.
– Hoe passende kleding je helpt om serieus genomen te worden.
– Hoe ons brein in relatie tot kleding werkt.
– Vier contexten waarin je kunt werken en de kleding die hierbij past.
– Wat je kunt doen om je te kleden naar je context.

Geef je snel op. Ik werk met kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Opgeven doe je door mij een mail te sturen via contact@ingevanerp.nl . Je ontvangt dan een bevestiging en een uitnodiging om online deel te nemen. De sessie is donderdag 28 mei van 10 tot 12 uur.